BeAware-Banner
High-DPI (retina) logo
Сексуален тормоз на работното място
Предотвратяване | сенсибилизация | Професионализъм

#4 Юни 2021

Проектът "Бъдете наясно" вече е в край на своята продължителност и екипът на проекта гордо се завърта към всички постижения. Последиците от пандемията оказаха влияние върху значещия се проект. Съществуващите ограничения ни предизвикаха да намерим нови начини за нашите обучения и нови стратегии за разпространение на знанията ни.
Дори и да е по-трудно и понякога се нуждаеше от втори опит, успяхме да продължим дейностите си по проекта.

Какво се е случило досега?

В повечето страни ситуацията не позволяваше срещи и събирания, така че екипът на Be Aware беше много гъвкав и проведе част от обученията в цифрова среда. участниците, имаха възможност да участват в дигитални и персонализирани обучения.
Bild1
В момента във всички участващи държави се провеждат повече обучения за системна превенция и подкрепа в организациите, както и за управление на промените и на умричността с цел предотвратяване на сексуалния тормоз на работното място.

След като се освобождават две Имайте предвид тренировки на pартипаанти са разрешени да действа като Имайте наставници.
Прочетете по-долу какво казват двама участници!

Какво казват участниците в обучението?

Клаудия Йордан Кастано
участва в имайте предвид лицето-дасеобучават за повишаване на чувствителността, превенцията и осведомеността за сексуалния тормоз на работното място,в Хихон, Испания.
Благодарение на курса, тя смята, че сега е "много по-наясно със сексуалния тормоз, както не знаех преди колко форми може да се получи", и че тя също е "по-добре запознат със статистиката и конкретните данни, които не съм имал преди, и аз придобих по време на пилотните сесии".
claudia-jordan-castano
Клаудия присъстваше на лице-да-лицесесии, където групата "беше наистина приятна и аз чух свидетелства от първа ръка от реални ситуации на сексуален тормоз на работното място". По думите й Клаудия смята, че "курсът е изключително полезен, тъй като научих много за процедурите, които трябва да се следват в случай, че се изправям пред една от тези ситуации, или като засегнат човек, или като наблюдател".
Сара Фернандес
участва и в пилотирането лице в лице на проекта Be Aware и това е, което тя иска да ни разкаже за него!
Според Сара, курсът е чудесна възможност да задълбочим знанията си за сексуален тормоз и да разберем значението и въздействието му върху засегнатите. "Най-интересното е да можеш да опознаеш преживяванията на другите участници и да ги обсъдиш с останалите от групата", казва тя, когато я попита за частта, която най-много й харесва от тези сесии.
sara-fernandez
И накрая, Сара признава, че "би препоръчала на всички да поемат курса, тъй като сексуалният тормоз на работното място е сериозен въпрос, който все още присъства в нашето общество, и е важно всички да сме наясно с различните процедури, които трябва да следваме, за да избегнем това да се случи".

Следващи стъпки - следвайте ни до края на проекта и след това

Фокус групи
Очакваме с нетърпение някои събития от фокус групи през юни. Експерти и заинтересовани страни се срещат, за да обсъдят и обменят темата за сексуалния тормоз. Констатациите на фокусните групи ще бъдат интегрирани в ръководството за трансфер.

Ръководство за прехвърляне
Ръководството за трансфер ще подпомогне предприятията, организациите и заинтересованите страни при разработването на стратегии за намеса, насочени към предотвратяването на сексуалния тормоз. Наръчникът ще облекчи прилагането на мерки на организационно ниво.

Заключителна транснационална среща през юли
Ще проведем последната ни среща от 27до 28 юли. Нашите партньори в Литва SIF, фонд за социални иновации, ще бъдат наш домакин.

Подкрепа и консултации след приключване на проекта
Да, проектът официално ще приключи с края на август. Началната страница и информационният материал ще продължат да бъдат достъпни за всеки, който се интересува.
Ако имате нужда от повече информация и поддръжка, можете да се свържете с партньорите по проекта за съвет.
Ще продължим да работим за по-голямо разнообразие и уважение на работното място
намаляване на риска от сексуален тормоз.
group
Нашият безплатен курс за електронно обучение все още е на разположение в
https://online-course.beaware.eu.com/course/view.php?id=2
Намерете ни на Facebook LinkedIn или разгледайте нашите Homepage за повече информация!

Имайте предвид партньорски организации

frauen-im-brennpunkt

Frauen im Brennpunkt

Austria
www.fib.at
gender-alternatives-foundation

Gender Alternative Foundation

Bulgaria
https://genderalternatives.org/
magenta-consultoria

Magenta Consultoria S.L.U.

Spain
https://magentaconsultoria.com
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar II Müdürlügü

Samsun Ail eve Sosyal Politikalar II Müdürlügü

Turkey
https://ailevecalisma.gov.tr
Social Innovation Fund

Social Innovation Fund

Lithuania
https://www.lpf.lt
EU-Logo-Erasmus-plus
The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.
facebook linkedin